Kayseri - Hüma Tüp Bebek Merkezi
×
TR
EN
RU
AR
EMBRİYO TRANSFERİ NEDİR? EMBRİYO TRANSFERİ NASIL YAPILIR? EMBRİYO TRANSFERİ NE ZAMAN YAPILIR? EMBRİYO TRANSFERİ SONRASI NE YAPILIR?

EMBRİYO TRANSFERİ NEDİR? EMBRİYO TRANSFERİ NASIL YAPILIR? EMBRİYO TRANSFERİ NE ZAMAN YAPILIR? EMBRİYO TRANSFERİ SONRASI NE YAPILIR?

Anne baba olmak isteyen ancak çocuk sahibi olmayı doğal yollar ile gerçekleştiremeyen çiftler tüp bebek tedavisine başvurur. Tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmak özellikle son zamanlarda oldukça mümkün hale gelmiştir. Tüp bebek tedavisinin pek çok aşamaları vardır ve bu aşamalar zaman içerisinde teker teker uygulanarak tedavi süreci yürütülür. Bu yazımızda tüp bebek tedavisinin son aşaması olarak karşımıza çıkan embriyo transferi aşamasını inceleyeceğiz. Embriyo transferi hakkında detaylıca açıklamalarda bulunacağız. İşte tüp bebek tedavisinde embriyo transferi aşaması.

Embriyo Transferi Nedir?

Tüp bebek tedavisi aşamaları içerisinde yer alan embriyo transferi aşaması oldukça önemli bir aşama olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere tüp bebek tedavisi uygulanırken laboratuvar ortamında yumurta ve sperm bir araya getirilir. Kadından alınan yumurta hücresi ile erkekten alınan sperm hücresi ile elde edilen embriyo, anne adayının rahmine transfer edilir. Bu işlem embriyo transferi işlemi olarak adlandırılır. Embriyo transferi gerçekleştirilirken anne adayı herhangi bir ağrı acı çekmez ve bu işlem esnasında kişiye anestezi uygulanması gerekmez.

Embriyo Transferi Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisinde sperm ve yumurtanın bir araya getirilmesi sonucu embriyo elde edilir. Elde edilen embriyo belirli bir süre laboratuvar ortamında geliştirilir. Geliştirilen embriyolar bir ya da iki adet embriyo transfer işlemi için hazır bulunur. Bu süre minimum 3 gün maksimum 5 gün olarak belirlenir ve bu sürede doktorlar embriyonun takibini yapar. Embriyo transferi işlemi sırasında anne adayına anestezi uygulanmadan sadece yatıştırıcı ilaçlar verilerek işleme başlanır. Embriyo transferi işlemi sırasında vajinal duvarları açık tutmak amacı ile anne adayının vajinasına spekulum takılır. Sonrasında embriyo, vajina ve rahimden uterusa geçen ince bir transfer kateterine aktarılır ve kateterden uterusa bırakılır.

Embriyo transferi işlemi tamamlandıktan sonra ise embriyoların rahim duvarına tutunmaları beklenir. Ancak bu işlemin doğal yolla gerçekleşmesi gerekir bu nedenle anne adayları genellikle 4-6 saat sırt üstü yatırılarak istirahat etmeleri sağlanır.

Embriyo Transferi Ne Zaman Yapılır?

Tüp bebek tedavisinin başarı ile sonuçlanmasında embriyonun kaliteli olması son derece önemli bir noktadır. Uzmanlar kaliteli embriyo elde edip bu embriyoları transfer etmek için laboratuvar ortamında embriyolar geliştirilir. Geliştirilen embriyolar içerisinden en kaliteli olan embriyo seçilir. Döllenmeden sonraki 5. günde geliştirilen embriyolar transfer işlemine hazır hale gelmiş bulunmaktadır. Hazır bulunan embriyolar ile embriyo transfer işlemi gerçekleştirilir.

Embriyo Transferi Sonrası Ne yapılır?

Embriyo transferi gerçekleştirilen anne adayları, işlem sonrasında ilk yapacak oldukları 4 ile 6 saat arasında istirahat etmeleridir. Bu süre sonunda anne adayları evlerine gönderilir ve evlerinde dinlemeye devam etmeleri istenir. Bu süreç boyunca anne adaylarının egzersiz ve spor yapması, kendini yoracak aktivitelerde bulunması önerilmez. Anne adayı günlük işlerine kendini çok yormayacak şekilde devam edebilir. Bu süreçte anne adayları dinlemeye çalışmalı ve stresten, sinirden uzak durmalıdır. Yine transfer işlemi sonrasındaki ilk gün duş alınmamalıdır, sonraki günlerde ise ayakta duş alınabilir. Ayrıca embriyo transferi sonrasında doktorun önerdiği ilaçlar dışında ilaç alınmaması önemlidir.

Bu yazımızda embriyo transferi işlemi hakkında sizlere bilgi vermeyi hedefledik. Embriyo transferi işlemi nasıl yapılır, ne zaman yapılır ve bu işlem gerçekleştirildikten sonra ne yapılır, tüm bu soruların cevaplarını sizler için bu yazımızda bir araya getirdik. Keyifli okumalar dileriz. Daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir Embryo Glue (Yapıştırıcı) Nedir? Nasıl Ve Kimlerde Kullanılır? Başarı Oranı Yüksek Midir?


Logo
E-BÜLTENE KAYIT OLUN
KAYIT OL !
Web sitemizde yer alan bilgiler Hüma Tüp Bebek tarafından oluşturulmuştur. Bu bilgiler tedavi edici amaç taşımamaktadır.
Web Tasarım_Medyatör